26 d’octubre del 2012

Premi Atrapallibres 2012-2013

Alumnes de 4t i 5è participen com a jurat del 8è Premi Atrapallibres de literatura infantil. 

Cadascun ha de llegir els tres llibres seleccionats per la seva categoria:

QUART: categoria 9 anys

BARRETT, Judi; BARRET, Ron. Ennuvolat amb risc de mandonguilles. Corimbo. 


Vet aquí que al petit poble de Mastegaiempassa plovia sopa, nevava puré o hi havia tempestes de polpa de tomàquet. Tot el menjar queia del cel i els seus habitants només havien de mirar la previsió del temps al telenotícies per saber el menú de l’endemà. Però, malauradament, la meteorologia va empitjorar i el caos gastronòmic es va apoderar del municipi de tal manera que els habitants van haver de prendre una heroica decisió. Un àlbum il·lustrat divertit i enginyós amb unes il·lustracions on els detalls surrealistes d’un món imaginari ple d’aliments de totes mides provoquen unes ganes intenses de devorar-lo amb la lectura.



DIAZ, Marie;  CLARA, Miss. La Reina de la Neu.Baula. 


“En el temps en què les criatures màgiques convivien a la Terra amb els homes, el més malvat dels follets va fabricar un mirall únic en el seu gènere. Tota la bellesa que s’hi reflectia semblava lletja i sòrdida”. Aquest maleït mirall va arribar a les fredes mans de la Reina de la Neu, una fetillera malvada que vivia en el seu palau de gel, que el va estavellar contra la terra, on es va trencar en mil bocins. Quan una esberla entrava als ulls d’algú, aquella persona veia la vida de color negre i quan una esberla punxava el cor d’un ésser humà, es tornava un bloc de gel. En Kay ho va patir i va fugir però la seva amiga Gerda iniciarà un viatge en solitari i perillós per alliberar-lo de l’encanteri. Aquesta adaptació del conte de Hans Christian Andersen ens endinsa en una atmosfera màgica i fascinant on les il·lustracions són una magnífica escenografia del relat clàssic.



PEREZ, Sébastien; LACOMBE, Benjamin. Rossinyol.Baula. 

Un matí l’intendent del campament d’infants, el senyor Jacques, cau al parc damunt d’un munt de paperets escampats al terra. Al llarg dels dies, un conjunt d’endevinalles sobre cada un dels nens i nenes, plenes de poesia, aniran apareixent signades misteriosament per R. Tots els infants, juntament amb el senyor Jacques, són descrits pel misteriós poeta. Un dia, apareix misteriosament, al terra de l’entrada, una fletxa de sorra que senyala cap a la platja i que desvetllarà dolça i musicalment el final de la història. Un conte sorprenent i ple de tendresa, pels infants invisibles amagats sota la seva timidesa, amb unes il·lustracions amb moviment on les mirades dels nens i nenes acompanyen l’entrellat d’aquesta dolça història.


CINQUÈ: categoria 10 anys

BIDARI, Bono. Jo, Elvis Riboldi. La Galera. 



El nostre protagonista es defineix com un nen hiperactiu, inquiet, aventurer, aficionat a la fotografia i súper fan del grup de rock dur AC/DC. Tot i que és inofensiu, no sabem perquè però és millor no estar a prop d’ell per si alguna fatalitat cau també damunt nostre. Boris, el seu inseparable, tranquil i savi amic l’accepta com és. També l’Emma que fa olor de vainilla. Però no els seus professors, alguns d’ells gens recomanables, i d’altres companys de l’escola. Els seus pares acaben desesperats el dia que l’Elvis i en Boris desapareixen i els troben damunt d’un arbre on volen començar una nova vida... Sort del veí exhippy, senyor Lugosi i el Dr. Higgins que sabran com tractar i ajudar l’Elvis. Una novel·la gràfica emocionant i emotiva de la mà d’un belluguet impredictible, l’Elvis Riboldi.



FOLCK, Jordi. Llibre d’encanteris de la vella Taràndula. La Galera. 



L’endemà de la Diada dels Reis d’Orient, en Pere troba un vell llibre d’encanteris que el seu avi li havia donat abans de morir. És aleshores quan decideix venjar-se del bestiola de classe, en Tomàs Iscariot, que aquell mateix matí li havia trencat el seu nou cotxe teledirigit. Els encanteris de la vella Taràndula comencen a funcionar. Les paraules, els rituals i les herbes donen pas a estranys fenòmens en el, fins llavors, tranquil poble on viu en Pere: el director de l’escola es converteix en un catàleg de productes de l’horta, plouen peixos i volen vaques, hi ha persones que es queden mudes i fins el mateix Tomàs Iscariot ressuscita, un cop mort. Però una guerra màgica i terrible es desencadena quan la vella Sargantana vol recuperar el llibre d’encanteris. Només l’astúcia d’en Pere, amb l’ajuda d’en Roc, el vell drapaire, la pot aturar. Unes il·lustracions inquietants i una història trepidant, plena de sorpreses on les paraules esdevenen màgia.



ST. JOHN, Lauren. La cala del Mort. Bambú. 



La Laura havia crescut en un centre d’acolliment. Mai havia conegut als seus pares. Però aquest fet no la feia una noia trista. La lectura era la seva finestra al món i els llibres li havien ensenyat que gairebé totes les situacions, per desolades que fossin, podien tenir un final feliç si t’hi esforçaves prou. De gran volia ser tan famosa com el seu heroi literari, el detectiu Matt Walker. El que ella no sabia és que quan el seu tiet la va reclamar per viure amb ell, la seva vida donaria un gir tan gran. Al poblet coster de St. Ives, la Laura coneixerà l’amistat, l’estimació, la tristesa, el poder dels secrets i també la maldat i la força per tirar endavant. Una deliciosa història d’intriga on el misteri, la justícia i la valentia en són també protagonistes.





Podeu seguir les seves opinions de cada llibre al mural de l'entrada de la biblioteca i en aquest bloc.

1 comentari:

  1. Nens i nenes de les classes de 4t i 5è que participeu a l'Atrapallibres: US FELICITO i us DESITJO que us ho passeu molt bé llegint aquests llibres!!!
    Teka i Dolors

    ResponElimina