29 de gener del 2015

Formació de mestres a la biblioteca


Ahir a la tarda la biblioteca de l'escola va rebre la visita d'un grup de mestres que estan fent un curs del Departament d'Ensenyament sobre la gestió i la dinamització de la biblioteca escolar.

Es tracta d'un curs de formació telemàtica que compta amb una sessió presencial de tres hores de durada en una biblioteca escolar de referència.

El grup estava format per professorat de primària, secundària i cicles formatius. El seu interès era comprovar la pràctica dels continguts teòrics del curs i conèixer el nostre projecte de biblioteca escolar.


El Jaume, com a director de l'escola, els va donar la benvinguda i va explicar que el nostre projecte ve de molt lluny i que ha anat evolucionant fins a ser el que és ara. També els desitjar que la sessió fos profitosa i del seu interès.

Per part de la biblioteca, es va considerar que, a més d'explicar-los el projecte amb les activitats que s'hi desenvolupen, també era necessari mostrar-los la importància de tenir una bona relació i coordinació amb l'entorn proper a l'escola.
Així doncs, vam estructurar una sessió formativa en la que hi van intervenir:



  • Centre de Recursos Pedagògics (Anna Colen): per explicar el seu paper de suport a les biblioteques escolars de la comarca.
  • Biblioteca pública (Susana Peix): per explicar la relació entre biblioteca pública i biblioteca escolar a través del Pla d'animació a la lectura de Vilanova.
  • Llibreria La Mulassa (Veri Pena): per exposar la seva col·laboració amb el seminari de biblioteques escolars del Garraf.
  • AMPA (Aida Moral): per parlar de la importància que la biblioteca escolar sigui un projecte compartit per tota la comunitat educativa.
  • Escola (Dolors Bundó, responsable de la biblioteca): que va explicar el projecte, la gestió de la biblioteca i les activitats que es desenvolupen.

                                      




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada