17 d’abril del 2015

Sant Jordi 2015

Aquest any a l'escola celebrarem un dia de Sant Jordi molt especial. 
Serà un Sant Jordi CIENTÍFIC !!!



Des del segon trimestre que totes les classes estan treballant per poder gaudir d'una diada que sumi LITERATURA i LLIBRES amb CIÈNCIA.

Cada classe ha treballat a partir d'un interès comú: n'hi ha que després de llegir un conte s'han fet preguntes i han iniciat una investigació, d'altres després de fer un projecte d'aula en el que han  investigat un tema de ciències han elaborat un producte literari, d'altres han fet experiments científics i després han escrit un llibre... 




Indistintament del punt de partida de cadascuna, totes les investigacions científiques dutes a terme han seguit el mateix procediment:
  1. Establiment d'hipòtesis
  2. Cerca d'informació a la biblioteca
  3. Observació directa i experimentació
  4. Elaboració de conclusions
  5. Confecció d'un producte final per comunicar el coneixement adquirit

Picarols (P3)
Després d'escoltar el conte Jac i la mongetera màgica s'han preguntat si una mongetera pot créixer tan com diu el conte i ho han comprovat. 

Estornells (P4)
Després d'escoltar el conte Els tres porquets s'han preguntat si el llop podria realment destrossar les cases bufant. Han investigat i experimentat sobre el pes d'aquests materials: la palla, la fusta i el totxo).

Gegants (P5)
Després d'haver escoltat el conte El molinet de sal s'han preguntat per què l'aigua del mar és salada i si realment la causa és que hi ha un molinet que va deixant anar sal. 

Primer i Segon
Aquestes dues classes han fet experiments amb la llum i el color i s'han convertit en experts d'aquest tema. Tant, que han escrit un llibre d'experiments i han fet un vídeo explicant com els han fet.

Tercer
Després d'investigar "Per què plou?", aquest grup de nens i nenes han desenvolupat la seva creativitat i sensibilitat escrivint poesies sobre la pluja.

Quart
Els alumnes de quart que són bons científics i també molt creatius han escrit còmics científics i han preparat un vídeo per la difusió de la Festa de Primavera, que també serà científica!

Cinquè
A parit del conte d'Eric Carle The very hungry catterpillar treballat en anglès, s'han preguntat sobre el procés de la metamorfosi dels cucs de seda i n'han fet l'observació a partir dels ous que van portar a la classe.

Sisè
La curiositat dels alumnes de sisè els ha portat a investigar "Per què el sabó neteja? i després d'extreure´n bones conclusions han escrit el conte "En Sabonet, el sabó especial"

El resultat de tot plegat el podrem veure durant el matí del dia de Sant Jordi i les famílies en podreu gaudir el diumenge de la Festa de Primavera.
NO US HO PERDEU!!! i si encara en teniu dubtes, mireu el vídeo de promoció que ha fet la classe de quart!


I RECORDEU: A LA TARDA, A L'HORA DE PLEGAR, HI HAURÀ LA

FIRA D'INTERCANVI DE LLIBRES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada