4 de maig del 2021

NOVETATS DE SANT JORDI.

Et vas quedar amb ganes que et regalessin algun dels llibres de la Guia de Sant Jordi del grup de LIJ que vam repartir des de l'escola? Si és així tens molta sort perquè aquest any gràcies a l'aportació de l'AFA, hem adquirit tots els llibres de la guia perquè totes i tots tinguem l'oportunitat de gaudir d'aquesta tria de llibres.

Trieu i remeneu i segur que en trobareu alguna que us interessi: n'hi ha que us faran somriure, altres que us endinsaran en una aventura; també podeu submergir-vos en el món de la poesia o descobrir els secrets dels microbis o de les muntanyes més impressionants del nostre planeta!

Recordeu que només cal que els demaneu escrivint un correu a blocteka o mitjançant el formulari de préstec de la vostra biblioteca d'aula. Si en aquest moment el llibre que us interessa està en préstec. quedareu en llista d'espera.


EDUCACIÓ INFANTIL


En Cacauet i el Mig

En Cacauet i el Mig tenen una missió: portar als seus companys i companyes un objecte molt especial. Al llarg del camí viuran diferents aventures i faran una nova amistat.

Un còmic divertit i original amb molt poca lletra pels qui comencen l'aventura de llegir.




Com és que no fas flors?

Un osset té un jardí ple de plantes, però n’hi ha una que no li fa flor. L’osset cuida cada dia a la planta, però com és que no fa flor? No s’imagina què està passant sota terra!




Coses que semblen coses

Un llibre-joc que introdueix el llenguatge poètic jugant amb la rima dels mots i les endevinalles.





La Greta és una iac molt joveneta que es pensa que al ser petita no pot fer res del que fan els adults. Té moltes ganes de créixer ràpid, però un succés li canvia la vida...

Una història que les classes d'Educació Infantil i primera vam descobrir a la roda de contes de Sant Jordi.




Tinc moltes, moltes ganes de fer pipí

Al petit lèmur li agafen moltes ganes de fer pipí quan està passejant. Ha de buscar ràpidament un lavabo perquè no s’aguanta més!





CICLE INICIAL


La Carlota i el sentit de la vida

La Carlota és un cuc de terra que ens explica què fa durant la seva vida i per què és important la seva feina.






Un “príncep valent” i una “bella princesa” viuen una història plena de tòpics i d’humor, mentre tres personatges misteriosos no perden oportunitat per dir-hi la seva.






Els sons del meu cos

Aquest llibre fa una breu explicació -plena de curiositats que el fan amè i divertit- sobre el perquè, com i on es produeixen tots els sons que emet el nostre cos.







Tiffky Doofky: de professió escombriaire

En Tiffky Doofky és un gos escombriaire que viu tranquil i feliç. Un dia una pitonissa li diu que abans que es pongui el sol trobarà l’amor de la seva vida. I llavors comencen a passar-li coses estranyes...






Una petita llavor

Un sorprenent llibre que es desplega per explicar-nos, de manera poètica, el cicle de la vida a través de la història d'una petita llavor o d'un petit brot, segons vulguem començar aquesta història circular.





CICLE MITJÀ


Baika a la fi del món

En un món fantàstic post apocalíptic, la Victòria i la seva gossa Baika viuran un munt d’aventures mentre busquen com reunir-se de nou amb la seva família.





Muntanyes

Àlbum il·lustrat que permet viatjar per tots els continents del planeta a la recerca dels entorns i hàbitats muntanyosos més espectaculars i diversos.






Un any de bones nits

Les magnífiques il·lustracions de Lisa Aisato ens endinsen en els somnis de les estacions que prenen forma humana i desperten cadascuna al seu temps per completar el cicle de l'any.





En un edifici de cinc pisos hi viu un veïnat curiós. Podrem conèixer qui és qui i què fa cadascú a través dels poemes imaginatius, tendres, juganers i divertits de la Roser Ros.

Un llibre de poesia que ens va descobrir la Dolors per Sant a la roda de grans.


Una història d’indians

El Martí i la seva colla han de buscar el testament del vell Maristany, però ells no són els únics que el volen trobar. L’herència i les seves vides estan en perill.






CICLE SUPERIOR


Cor d’ocell

Un conte preciós sobre el camí de la vida i el naixement de la poesia i de l’amor. Un bon llibre per iniciar-se en la poesia ampliant la mirada i deixant-se seduir les petites coses del món que ens envolta.





El famosíssim catàleg de Walker & Dawm

Una novel·la trepidant amb aventures, viatges i misteris... Les viuen quatre amics que s’enfronten a moltes dificultats units i enfortits per la seva gran amistat.





Microbis

Un llibre per aprendre de la mà del Professor Darwin la importància dels microbis, imprescindibles per a la vida i també els causants de malalties.





La história d'un nen que quequeja i s’encalla quan parla. Quan se sent trist i vol deixar de plorar recorda el lloc del món que més li agrada: el riu. Perquè, com li diu el pare,  ell parla com el riu.







Pau Casals i el noi que tocava el violí

L’atzar propicia l’encontre del cèlebre músic Pau Casals i un jove mosso de magatzem en una sabateria de Nova York, que podria canviar el rumb de la vida del noi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada