17 d’octubre del 2022

LA BIBLIOTECA COMENÇA A BATEGAR AMB FORÇA!

Comencem un nou curs amb molta il·lusió pel fet que el funcionament de la biblioteca recupera la total normalitat després de la sotragada de la pandèmia: biblioteca oberta a les tardes en horari de pati obert, hores del conte presencials... Tenim moltes ganes que  la biblioteca de l'escola torni a ser un espai que tothom pugui compartir i  que torni a bategar amb molta força...

Per començar divendres fèiem la primera hora del conte d'aquests curs que va tenir un gran èxit de participació i en què vam retre un petit homenatge que teníem pendent a la figura del gran mestre de la literatura infantil Gianni Rodari, explicant el conte "Què ens cal?" (una "filastroca"  il·lustrada per la també italiana Laura Bonanni), del naixement del qual, durant la pandèmia, va ser el centenari del naixement.       

Després d'explicar el conte la Marta (mestra de la classe de Picarols) ens va convidar a participar d'una dinàmica relacionada amb el conte per acabar d'arrodonir el nostre homenatge a Rodari: les famílies que ho van voler fer es van endur un bulb de tulipa per plantar-lo i cuidar-lo fins que floreixi a la primavera, moment en què caldrà portar-lo a la biblioteca de l'escola dins un recipient, si pot ser a l'estil Rodari, és a dir ben original i divertit.  Aconseguint fent florir la nostra biblioteca ajudarem Rodari a difondre el missatge que ens va voler transmetre amb la seva tirallonga "Ci vuole?". 

Si no us va ser possible assistir a aquesta primera hora del conte però voleu participar d'aquesta dinàmica, us convidem a que passeu una tarda per la biblioteca a llegir el llibre i recollir el vostre bulb.

Per aquelles qui vulgueu aprofundir en la figura de Gianni Rodari recuperem un material* que vam elaborar durant el confinament amb notes de la seva biografia i amb uns apunts a un altre dels seus llibres més coneguts del que també podeu disposar a la biblioteca de l'escola: Contes per telèfon. 

Per cert, voleu conèixer com eren els telèfons a l 'època en què en Gianni Rodari va inventar aquests contes? Passeu per la biblioteca i podreu experimentar com era aquest invent abans de l'era dels telèfons mòbils!

*Obriu el següent enllaç per descobrir les PROPOSTES PER CONÈIXER GIANNI RODARI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada