12 d’abril del 2011

De biblioteques i bibliotecàries


MAHY, Margaret. El segrest de la bibliotecària. Barcelona: La Magrana, 1985

Un bon dia uns bandolers decideixen segrestar la bibliotecària del poble, la senyoreta Laburnum, tot esperant que l’Ajuntament els pagui un bon rescat. Mentre es fan les negociacions la bibliotecària comença a llegir-los contes...
Una història divertida per explicar la normativa del préstec a la biblioteca i per fer-nos adonar de fins a quin punt la lectura pot canviar les persones.


WINTER, Jeanette Winter. La bibliotecària de Bàssora. Una història real de l'iraq. Barcelona: Joventut, 2007

L’Alia Muhammad Baker és la bibliotecària de Bàssora, a l’Iraq. Durant catorze anys la biblioteca ha estat un lloc de trobada per a tots aquells que estimen els llibres. Fins que va començar la invasió d’Iraq.
En un país fustigat per la guerra, on els civils, i especialment les dones, tenen poc poder, aquesta història real sobre la lluita d’una bibliotecària per salvar la valuosa col·lecció de llibres de la comunitat ens recorda que, arreu del món, l’amor per la literatura i el respecte pel coneixement no coneixen fronteres.    

               
KNUDSEN,  Michelle. El lleó de la biblioteca. Barcelona: Ekaré, 2007


Us imagineu un lleó passejant per la biblioteca? Treient la pols dels llibres amb la cua, ajudant la directora, fent de coixí per als nens a l’hora del conte. No? Per què no, si el lleó compleix totes les normes? No crida, no fa soroll quan camina, no corre... Aquesta és la història perfecta perquè els infants entenguin que és important seguir les normes, però també que, si està justificat, les normes poden trencar-se.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada