14 d’abril del 2011

SOBRE LA VIDA I LA MORT

El génere dels llibres que presentem avui és el de la novel·la realista que, en aquest cas, tracta de la mort i de l'efecte que l'amistat produeix en els seus protagonistes. Aquests es troben en la fase terminal de la seva malatia i volen aprofitar els dies que els queden per fer coses que desitgen.
Mai haviem llegit llibres d'aquest estil i durant la lectura ens hem posat dins del personatge i dels seus sentiments. Us els recomanem!!
Adrià, Míriam, Jana, Àlex i Àina (6è)


COERR, Eleanor. Sadako i les mil grues de paper. Barcelona: Everest


Sadako és una nena japonesa que viu a Hiroshima. Quan ella era petita els americans hi van llençar una bomba atòmica. Encara ho recorda: va ser com els raigs d'un milió de sols i una calor que punxava els ulls com un milió d'agulles.
Uns anys més tard, Sadako, es posa malalta de leucèmia i ha de ser ingressada a l'hospital.
Allà fa grues de paper, perquè la seva millor amiga li ha dit que si aconsegueix fer mil grues de paper viurà fins ser molt vella.
Però només arriba a fer-ne sis-centes quaranta-quatre.



   

 
NICHOLLS, Sally. Maneres de viure pere sempre. Cruïlla, 2009

Novel·la tendra i punyent, absolutament realista però alhora molt dolça, sobre un noi que pateix una malaltia terminal. Ens parla d’un nen d’11 anys, en Sam, malalt de leucèmia, que escriu un dietari amb les vivències i desitjos dels últims mesos de la seva vida.
Aquest llibre va guanyar el Premi Atrapallibres 2009, en la categoria 11 anys.
                       

SCHMITT, Eric-Emmanuel. L'Òscar i la Peggy Blue. Cruïlla, 2005
Aquest és el relat original, poètic, commovedor i ple d'humor, de dotze dies de la vida de l'Òscar, un noiet que està malalt de leucèmia. Aquests dotze dies portser seran els darrers, però gràcies a la intensa relació que l'Òscar estableix amb la iaia Rosa, una àvia excepcional, seran dies de llegenda.
Aquest llibre va guanyar el Premi Atrapallibres 2006, en la categoria 11 anys.

1 comentari:

  1. Hola sóc l'Omar de sisè, m'han agradat les

    recomanacions de l'Adrià,la Jana i la Míriam

    ResponElimina