17 de juny del 2013

Club de lectura virtual de 4t (estiu 2013)


Per al club de lectura virtual que estrenem aquest estiu us proposo llegir el llibre El zoo d'en Pitus que va escriure Sebastià Sorribas i que a l'any 1965 va guanyar el Premi Josep M. Folch i Torras..D'això ja fa molt de temps, jo era una nena que tenia la vostra edat i la manera de viure era molt diferent de la d'ara. Per exemple no hi havia ordinadors, ni mòbils i poques famílies tenien televisió a casa seva. Viatjar era una cosa que podia fer molt poca gent i tampoc hi havia tants hospitals, ni medicaments i els metges no podien fer operacions ni tractaments com els que es fan avui dia. Això sí, els veïns d'un barri es coneixien tots i pels carrers no hi passaven tants cotxes, per això els nens i les nenes hi podien jugar i s'ho passaven pipa!

La història de El zoo d'en Pitus passa en aquell temps, en un barri de Barcelona on tots els veins es coneixen i on hi ha una colla de nens i nenes de cada dia es troben per jugar en un solar del barri. Però un dia en Pitus, el més petit de tots, es posa molt malalt i només es pot curar si va a Suècia perquè el visiti un metge i li facin un tractament. El problema és que la família d'en Pitus no té diners per pagar el viatge i és llavors quan els seus amics decideixen que han de fer alguna cosa per recollir diners i ajudar en Pitus: un zoo!!!

Aquesta història que ens explica Sebarià Sorribes ha agradat a tants nens i nenes que, amb els anys, se n'han hagut de fer noves edicions. Per això hi ha tantes cobertes diferents del mateix llibre, mireu:Aquesta última és la coberta especia que es va fer per celebrar el 4oè aniversari de la publicació del llibre.

Orientacions per llegir el llibre i participar al club de lectura.

Abans de la lectura:

 • Observa bé la coberta: Quina informació dóna sobre el llibre? Què deu representar la il·lustració?
 • Observa la contracoberta: Hi ha informació sobre l'autor? Hi pots llegir un petit resum de l'argument?
 • Amb tota la informació que tens ara, imagina't com serà la història que llegiràs?
Durant la lectura:
 • Al començament del llibre l'autor ens presenta els protagonistes principals: la colla d'en Tanet. Llegeix atentament com són i pensa quin paper deu tenir cadascun en la història.
 • Reflexiona i, si és necessari pregunta, sobre les coses que passen i que et criden l'atenció perquè són diferents de com les fem ara (per exemple: per què han d'anar al bar del barri a demanar que els deixin trucar per telèfon al senyor Pujades?).
 • Com són les persones grans que surten a la història? Quin paper hi tenen?
Després de la lectura:
 • Pensa quines parts de la història corresponen a aquests moments:
 1. Introducció: com comença la història?
 2. Nus: què hi passa?
 3. Desenllaç: com s'acaba?

 • La història de El zoo d'en Pitus que has llegit s'assembla al que t'havies imaginat abans de começar el llibre?
 • T'ha agradat el final? Tu l'hauries acabat d'una altra manera?
 • Reflexiona quina és la teva opinió personal sobre aquest llibre.
Totes aquestes qüestions pots compartir-les, comentar-les i fer preguntes al club del lectura (tant durant la lectura com quan hagis acabat el llibre) deixant els teus comentaris en aquest espai.BONES VACANCES I BONA LECTURA!!!!


5 comentaris:

 1. Hola!!! Benvinguts i benvingudes al club de lectura de la classe de 4t!

  Desitjo que, amb tot el que us he explicat aquests dies del llibre "El zoo d'en Pitus", tingueu moltes ganes de llegir-lo i de participar al club de lectura.

  Passeu-vos-ho molt bé!
  Us espero aquí, a BlocTeka, per anar-lo comentant.

  Bon estiu i bona lectura!!!

  Dolors

  ResponElimina
 2. Hola! Ja portem uns quants dies de vacances i veig que ningú diu res.
  Algú ha començat el llibre? Feu-nos saber com ho porteu, així els uns animareu els altres.
  ÀNIMS!!!

  Dolors

  ResponElimina
 3. Hola he vist que algú ha escrit jo no tinc temps


  Iker c.

  ResponElimina
 4. Hola Iker!
  Veig que has entrat al bloc. Has llegit o estàs llegint el llibre?

  Dolors

  ResponElimina