11 d’octubre del 2013

Hora del conte (octubre)

Aquest dimarts es va inaugurar el curs a la biblioteca amb una hora del conte molt especial.

Varem podem gaudir de la presència a Vilanova de Sol Alterachs, àvia de l'Alma de 5è.
La Sol, d'origen africà igual que els seus contes, viu a Lanzarote on es dedica a explicar contes a les escoles i a les biblioteques de l'illa. 
És una contacontes amb una gran experiència, compromesa amb la promoció de la lectura i amb diverosos projectes d'integració social i multiculturalitat.

Ens ho vam passar molt bé amb les històries que ens va explicar, cantar i ballar. Va ser tal com ella ho diu: "Reir y cantar" !!

GRÀCIES SOL!!!!




4 comentaris:

  1. Quin luxe poder disfrutar d'uns contes plens de saviesa i emocions... i explicats amb tanta gràcia i talent!!!

    ResponElimina
  2. no varem poder assistir, però sort k el podem gaudir al bloc

    ResponElimina
  3. Moltíssimes gràcies, família de Cossetània!
    Gràcies per l'acollida donada a la meva néta Ànima.
    Per a mi ha estat un gran plaer i un regal haver-me permès el compartir "riure i cantar" amb la gran família que és l'escola Cossetània.
    Em sento feliç de saber que hi ha una escola on pares, mares i professors es fan un perquè sigui possible una hora de l'conte, no és corrent trobar això.
    De Volta a la meva illa, m'he trobat amb l'agradable sorpresa de veure els vídeos al blog i tot el meu ésser s'ha omplert d'alegria.
    Els contes, són una de les més poderoses eines que tenim, per educar, ensenyar, consolar, animar, fer costat, transmetre valors als nostres nens, ja siguin llegits o comptats als nostres tesorso i ahi, a la biblioteca de l'escola tenen força material per poder dur a terme aquest acte màgic que és el comptar una història, un conte als tresors que la vida ens ha regalat
    . A la ètnia de la que procedeixo (Bubi, Guinea Equatorial) diuen i és cert, que els nens són tresors, tresors, que tinguessin cura de la Terra.
    Des d'aquí segueixo animant a que continuïn amb aquesta iniciativa i per la meva part m'ofereixo per explicar en aquesta bonica biblioteca que tenen, cada vegada que viatge A Vilanova, cada vegada que visiti la meva filla i néta; encara que això si, haurà de ser en castellà. aquestes paraules aquí escrites són amb l'ajuda del traductor google, que dit sigui de pas m'ajuda, a anar aprenent una mica més de la llengua paterna que mai vaig arribar a aprendre.
    Gràcies de nou, els porto al meu cor.
    Sol Alterachs

    ResponElimina
  4. Gràcies Sol per les teves paraules i per comprendre, en tan poc temps, que ens estimem l'escola i ens sentim com una gran família.
    Des de la biblioteca compartim amb tu el convenciment que els contes són una eina molt potent per educar i per ajudar a créixer els nostres infants.
    Estarem encantats de tornar a escoltar els teus contes sempre que vinguis a Vilanova per veure l'Alma.
    Una abraçada!!!

    ResponElimina