14 de febrer del 2014

Iu, la detectiu a cicle superior

Aquesta setmana els alumnes de cicle superior de l'escola han rebut la visita de la detectiu més popular de les biblioteques de la nostra ciutat.

Aquest any ha vingut amb una proposta molt atractiva relacionada amb el darrer cas que està investigant: pirates perduts en una illa fantàstica!!

Jugant al joc de rol que l'Iu ha organitzat a cada classe, els nens i nenes de 5è i 6è s'han apropat a la lectura d'aquests llibres que ja estan a la biblioteca.




En Jan Plata és un nen somiador, devorador de llibres de nàutica, que viu en una caseta de la platja amb la seva mare. No se sap res del seu pare, i no té cap resposta a les seves preguntes. A la casa hi ha una campana daurada que li han prohibit tocar. Quan un dia, frustrat, en Jan trenca aquesta regla, la seva vida canviarà per sempre i iniciarà una aventura màgica i inesperada, un viatge iniciàtic en el qual coneixerà un munt de criatures i personatges... però, sobretot, coneixerà el seu pare i el valor de l’amistat i la camaraderia.





Any 1702. El famós pirata alliberador d’esclaus, Ala de Corb, torna a trepitjar terres del continent nord-americà, aquest cop amb un objectiu tranquil. Però un cop allà s’adona que les fortes i diverses disputes entre anglesos, francesos i indis no s’han resolt ni de bon tros. Un inoportú segrest acabarà de complicar la situació.









El día que Norman Messenger descrubrió el País de Jamás lo Creerás, se encontraba en su barca holgazaneando plácidamente sobre las aguas. Y entonces, de repente, allí estaba: una isla en la nunca había reparado antes. Tenía que explorar y describir este lugar, y algo le decía que debía hacerlo cuanto antes...
La imaginación nos permite salir de nuestra rutina diaria, eliminar las ideas preconcebidas y descubrir lugares mágicos. La divertida e ingeniosa isla de Norman Messenger, sus enigmas visuales y sus preciosas ilustraciones nos abren los ojos y la mente, permitiéndonos ver y pensar de manera diferente. Con un poco de imaginación el mundo puede convertirse en un lugar completamente distinto...








Aquesta activitat forma part del Pla d'Animació a la Lectura (PAL) de l'Ajuntament de Vilanova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada