25 d’abril del 2019

L'alumnat de 6è recomana

Al llarg del tercer trimestre, l'alumnat de recomana llibres que s'han llegit i volen compartir amb l'alumnat i famílies de l'Escola:

01. La Irene recomana Matilda, de Roal Dahl.

A la biblioteca de l'escola en tenim dos exemplars d'edicions diferents: una de 1998 i una de 2017. També tenim disponible la pel·lícula en DVD.

Matilda és una nena prodigi, molt intel·ligent i sensible. Abans de complir cinc anys, ja havia llegit Dickens i Hemingway, Kipling i Steinbeck, i els seus pares la tracten més aviat com una nosa. Però quan a l´escola es troba enfrontada a un perill molt greu, Matilda descobreix que té uns poders psíquics extraordinaris que li permeten salvar l´escola i, sobretot, la seva estimada mestra, Miss Honey.



02. La Martina C. recomana La Mia es fa gran, de Mònica Peitx.


La Mia té nou anys i ens explica aquí l’extraordinària aventura de fer-se gran.
Descobreix quins canvis experimenta el cos d’una nena durant la pubertat: ¿Pits? ¿Tops?¿Sostenidors? ¿Dormir més? ¿Pèls? ¿Depilar-se?¿Regla? ¿Compreses? ¿Tampons? La seva pediatra respondrà a totes les preguntes…
Fer-se gran és una gran aventura i quant més en sàpigues, millor!
Un llibre per parlar dels canvis de la pubertat escrit per una pediatra-endocrinòloga posant l’accent en els hàbits saludables i en el procés normal de les adolescents.

Aquest llibre no el tenim encara a la blblioteca, però segurament ben aviat el tindrem. Actualment disposem de la versió dedicada als nens: El Bru es fa gran. 








03. La Paula F. recomana Dos cors a Londres, d'Elisabetta Dami. 

Les Tea Sisters viatgen a Londres per acompanyar Violet, que ha estat escollida per tocar al musical Romeu & Julieta! Però hi ha algú que saboteja l’espectacle...







04. La Carla recomana El club de les vambes vermelles, d'Ana Punset.

La Laia, la Frida, l'Eva i la Marta han decidit fer un pacte d'amistat i funden el Club de les Vambes
Vermelles.

La Laia, la Frida, l'Eva i la Marta són inseparables: sempre ho han estat i sempre ho seran. Ara s'han d'enfrontar a una notícia difícil: la Marta i la seva família se'n van a viure a Berlín! Sembla que el món s'acabi, però... les quatre amigues decideixen fundar un club que els permetrà estar juntes sempre, juntes fins al final!





05. El Mohammed recomana Cuentos de buenas noches para niñas rebeldes 2, de Francesca Cavalla i Elena Favilli..

Contes de bona nit per a nenes rebels 2 reuneix cent noves històries de dones extraordinàries de tot el món. Des de Beyoncé, passant per JK Rowling, fins a Madonna; des Rigoberta Menchú passant per Nefertiti fins Isadora Duncan, retratades per les 50 il·lustradores més importants de tot el món. 
Després de l’èxit i el fenomen creat pel primer llibre a tot el món, la selecció d’històries d’aquest segon volum

ha estat realitzada amb les aportacions de la gran comunitat de lectors i lectores que #RebelGirls ha creat.





06. La Jana recomana Harper i el paraigua màgic, de Cerrie Burnell.



La Harper viu a la ciutat dels núvols amb la seva tieta àvia Sassy i el seu gat, Midnight. Una nit que el Midnight desapareix -juntament amb tots els gats del barri- la Harper se n'adona que només el seu paraigua màgic la pot ajudar a trobar-lo. El paraigua i la resta de nens que viuen al seu edifici!









07. La Júlia recomana Una trencacors de pega, de Rachel Reneé Russell.

S’acosta la festa més important del curs i la Nikki somia d’anar amb en Brandon. S’acosta la data però... i si li diu que no? O pitjor encara, si hi va amb la MacKenzie!
Sort que les seves millors amigues, la Chloe i la Zoey, li donaran un munt de consells sobre l’amouur!



1 comentari: