16 de gener del 2020

Ja tenim els llibres que ens va regalar la Lluneta a la Biblioteca

Hola alumnat i famílies!


Ens fa molta il·lusió dir-vos que ja tenim els llibres que ens va regalar la Lluneta després de la visita a l'escola del passat mes de desembre. 



Com ja sabeu, la Lluneta és la filla de la Lluna i molt amiga de la Ratoliva.



Va venir a les classes d'educació infantil i cicle inicial: Picarols, Estornells, Gegants, Primer i Segon. 






A E.I. va explicar-nos tres contes que tracten sobre la ràbia:




L'Alba no ho sabia, però a dins hi té un volcà, més o menys entre el melic i les costelles. De vegades, el volcà s'encén i explota. Llavors el foc ho crema tot i l'Alba pateix i s'espanta, tot alhora. Però una nit una fada menuda li explica a cau d'orella què pot fer quan s'enrabia, i aquell truc li farà descobrir sensacions inesperades.






Àlbum il·lustrat a tot clor, on la imatge, molt expressiva, completa el breu text i li afegeix humor i fantasia. Un nen petit arriba a casa i veu el pare preparant el sopar. El nen es disgusta i se'n va a la seva habitació; allà li surt de la boca "la Cosa", que omple de color vermell tota la pàgina, i davant de l'admiració del propi nen, trenca tot el que troba fins que la redueix i la fica en una petita capsa. Torna a preguntar: "Pare, queden postres?" Per a nens i nenes a partir de 5 anys.






Un conte que ajuda als més petits a explicar els seus sentiments a través d'uns personatges divertits i expressius. Un àlbum que ens recorda com tots podem tenir un mal dia sense saber ben bé el perquè i com l'amistat ens ajuda a superar-ho.


A C.I. el tema central va ser la música:






Un dia, al bosc, un osset va trobar una cosa que no havia vist mai. «Què deu ser aquest objecte tan estrany?», va pensar. Amb cautela, el va començar a palpar amb aquelles potes rabassudes... Amb el transcurs del temps, l'ós va aprendre a tocar l'estrany instrument. Un dia, per casualitat, un pare i el seu fill, que esmorzaven al bosc, van sentir els bells sons del piano. L'ós els va acompanyar en un increïble viatge a Nova York, on la seva extraordinària habilitat el va convertir en un personatge famós. Va aconseguir la fama, la fortuna i tota la música del món, però trobava a faltar als seus amics i a la família que havia deixat enrere.






Quan en Patrick toca el violí, passen les coses més increïbles: els peixos comencen a volar, les vaques ballen i dels arbres creixen pastissos en lloc de pomes. I de sobte fins i tot els més tristos somriuen i mil focs artificials esclaten al cel. Colors per tot arreu! En Patrick ens demostra com arribem a necessitar la música, la fantasia i històries com la seva per fer que el nostre món sigui un lloc més bonic i divertit. Un lloc millor.





Ens va explicar tots aquests contes i ens van encantar. Ens va agradar molt tant la manera d'explicar-los com els contes. Ja els podeu venir a veure i fer la reserva de prèstec, si voleu.



Estem segurs i segures que us agradaran tant com a nosaltres. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada