29 d’abril del 2019

L'alumnat de 5è recomana

Al llarg del tercer trimestre, l'alumnat de 5è recomana llibres que s'han llegit i volen compartir amb l'alumnat i famílies de l'Escola:


01. La Indora recomana "De casi todo se aprendre", de Paula Gonu.

Aquest llibre tracta de la historia de la vida de la Paula Gonu, una influencer /youtuber. Explica la seva vida: quan va començar anar a l'escola alemanya, quan va saber que tindria un germà petit,  quan va anar a l'India i va agafar la malària, quan va conèixer la seva parella, quan es va morir el seu avi, quan va anar a passar les vacances al Pais Basc, quan era petita i es va fer amiga d'una nena que no xerrava ell seu idioma,...




02. L'Adel recomana "Una història de futbol", de José Roberto Torero.

Els protagonistes són en Zuza i en Dico, dos nens brasilers que són amics de l'ànima. Tenen una colla amb la juguen a futbol quan surten d'escola (brasilers i futbol? no m'ho puc creure...) i amb els que decidiexen inscriure's a un campionat de futbol. La història avança mes a mes, seguint la seva trajectòria en aquest campionat, però no us deixeu enganyar: el futbol no és més que l'excusa per explicar-nos els seus problemes quotidians, les seves discusions, alegries, enamoraments, vaja, per explicar-nos la vida. I és que es tracta d'una novel·la plena de vida, d'emocions, de petites aventures i enganys. Per què tant llibre destinat a parlar d'emocions quan una bona història com aquesta ens les fa viure totes?





03. La Irene i la Laia recomanen la col·lecció de La diversión de Martina, de Martina D'Antiochia.


Aquesta saga de llibres de ficció estan inspirats en la seva autora, una reconeguda youtuber que té molta imaginació i creativitat. 






04. La Leyre recomana El diari de Greg, el Rodrik mana, de Jeff Kinney.

Facis el que facis, no preguntis al Greg Heffley què va fer durant les vacances d'estiu, perquè d'això no en vol parlar ni de conya.Tan bon punt comença el nou curs, el Greg només desitja oblidar els últims tres mesos... però sobretot un fet en particular.Per desgràcia seva, el seu germà gran, el Rodrick, ho sap tot sobre l'incident que el Greg vol mantenir en secret i l'utilitza per fer-li la punyeta. Però de vegades els secrets s'escampen... sobretot quan hi ha un diari pel mig.





05. El Nil C.  recomana Rubius, escuela de gamers de Rubén Doblas.
El Rubius, un altre reconegut youtuber, protagonitza aquesta novel·la il·lustrada, una aventura amb nous personatges, ambientada en una escola pecular a on no és tot el que sembla. Un jove Rubén rep una proposta per a accedir a una escola d'alt rendiment on podrà aprofundir la seva formació en el camp de la programació i els videojocs.  




2 comentaris:

  1. Hola noies i nois de 5è! Acabo de mirar i escoltar les vostres recomanacions i us he de dir que m'he emocionat.
    Veig que esteu fent una molt bona feina a les sessions de biblioteca amb el Ramon. També he constatat que recordeu les coses que us vaig ensenyar jo i això m'ha posat molt contenta.
    Us felicito i animo a continuar llegint per descobrir noves històries que us ho facin passar bé. Deixeu-me que us en recomani una que a mi em va agradar molt: “El nen que va xatejar amb Jack Sparrow” de Francesc Puigpelat (Ed. Bromera). Trobareu el llibre a la biblioteca de l'escola.
    Ja em direu si us ha agradat!!!
    Dolors

    ResponElimina
  2. Em sembla fantastic que part del alumnat tingui aquesta iniciativa. Es estupendu :)

    ResponElimina