17 de desembre del 2018

Aquestes festes regaleu llibres!!!

Ara que s'acosten les festes nadalenques i rebrem regals de les persones que ens estimen, del Tió, dels Reis... volem remarcar, una vegada més, la importància que té la lectura en el desenvolupament dels infants i la necessitat de posar bons llibres al seu abast perquè puguin anar configurant la seva biblioteca personal.


En Joan Portell -pedagog, escriptor i crític literari especializat en literatura infantil i juvenil- en el seu llibre Llegim? Com fer lectors entusiastes comenta el decàleg de Millizen Uribe sobre els deu beneficis que ens aporta la lectura:
  1. Desperta la imaginació.
  2. Millora la comprensió lectora.
  3. Enriqueix el vocabulari.
  4. Dismunueix les faltes d'ortografia.
  5. Millora el nivell d'escriptura i augmenta el domini de l'idioma.
  6. Millora la salud mental.
  7. Augmenta la capacitat d'anàlisi.
  8. Fa conèixer èpoques i indrets.
  9. Eleva el nivell cultural.
  10. Millora la capacitat de síntesi.
Però ell encara hi afegeix quatre beneficis més que ens aporta la lectura i que també cal tenir en compte:
  1. Per ser membres d'una societat: La lectura, i tota la cultura que hi va associada, forma part dels trets identitaris de la societat on viu cada un dels seus membres. La lectura, en tant que transmissora de contes, cançons, poemes dites, etc. és un element clau perquè aquesta integració esdevingui un èxit.
  2. Per tenir una vida més plena: La conversa mitjançant la lectura es converteix en una de les formes de diàleg més riques en les quals el lector s'enfronta a les idees dels altres sense barreres, a cara descoberta, havent de posar sempre i en tot moment els propis pensaments damunt la taula.
  3. Per ser més rics: Els lectors estem fets de la suma de les experiències i pensaments de tots i cada un dels llibres que ens han deixat petja.
  4. Per ser més rics (altra vegada): Llegir, acció en la qual convergeixen la millora en el vocabulari, l'expressió i la coherència en el discurs, la correcció gramatical, etc. ens permeten donar una bona imatge de nosaltres mateixos i ens obre un ampli ventall de possibilitats per desenvolupar-nos al llarg de la vida.
Per tot això, us proposem que no faltin els llibres en les vostres llistes de regals de Nadal i Reis i per ajudar-vos en la tria us facilitem la Guia de lectura del Grup de treball LIJ del Garraf amb una bona selecció de llibres per regalar.

Bones festes i bona lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada