4 d’octubre del 2019

Llibres que parlen de la lectura i de literatura infantil










Famílies, mestres: 

Avui recuperem i actualizem la llista dels llibres imprescindibles que ens poden ajudar a comprendre millor la importància cabdal de la lectura en el creixement i desenvolupament dels nostres infants. 
Uns llibres que ens apropen a la literatura infantil i ens aporten estratègies per ajudar els nostres fills i filles a esdevenir lectors i lectores entusiastes i competents.

Desitgem que sigui del vostre interès.




MOLIST, Pep. Els llibres tranquils. Lleida: Pagès editors, 2003
Els llibres tranquils és una tria comentada de contes i novel·les per a infants, publicats els darrers anys, que tracten quaranta-cins temes relacionats amb els aspectes més importants que trobem en el curs de la vida (el naixement, la mort, la guerra, la natura...); amb els sentiments que desvetllen (l'amor, les pors...) i amb l'actitud que hi prenem (l'egoisme, la generositat...).
Una eina útil per a pares i adults a l'hora de transmetre un tema al'infant. Una tria ideal per provocar una bona trobada entre adult, infant i literatura.




PORTELL, Joan. M'agrada llegir. Barcelona: Ara Llibres, 2004
Teniu a les mans la primera guia per aconseguir que el vostre fill sigui un gran lector. A M'agrada llegir trobareu els consells més clars i eficaços perquè llegir formi part de la vida quotidiana dels nens i ells sols puguin endinsanr-se en el món màgic dels llibres, perquè llegir és, de ben segur, l'activitat més enriquidora per al seu desenvolupament intel·lectual i personal.

** El trobareu a la biblioteca, al racó de les famílies.






MARINA, José A. La mágia de leer. Barcelona: Plaza & Janés, 2005
Leer es una urgente necesidad pública y privada. La vida humana transcurre entre palabras. Nuestra inteligencia es lingüística y nuestra convivencia, íntima o política, también. Este libro es una introducción poética, científica y práctica a la lectura. Un manual para padres, maestros, profesores de secundaria y para lextores curiosos.





TEIXIDOR, Emili. La lectura i la vida. Barcelona: Columna, 2007
¿Com aconseguir que els nens i els adolescents s'entusiasmin per la lectura? ¿Quins requisits ha de complir la lieratura dirigida a ells? ¿Quin és el paper dels mestres per anumar-los a llegir? ¿I els dels pares?
Llegir no és tan sols un plaer meravellós, sinó que també ens ajuda a entendre millor el món, a enfrontar-nos amb les nostres emocions, a madurar i a ser persones més completes.
Teixidor aplega en aquest magnífic llibre les reflexions que ha destil·lat al llarg d'anys sobre la incitació a la lectura, el sentit de la literatura juvenil, el paper de l'escola, les biblioteques i les famílies en la formació de nous lectors...



MOLIST, Pep. Dins del mirall. Barcelona: Graó, 2008 (micro-macro referències; 6)
Dins del mirall presenta un itinerari gradual per algunes de les millors obres de la literatura universal adreçades als infants i els joves des que neixen fins que ja es poden considerar lectors autònoms.
L'itinerari esdevé una manera d'explicar als adults els elements que caracteritzen i defineixen la literatura per als lectors d'aquestes edats i, a la vegada, un immillorable punt de partida per a conèixer-la a través d'obres de gran qualitat.

** El trobareu a la biblioteca, al racó de les famílies.




GIRBÉS, Joan Carles. Guia pràctica per fer fills lectors. Barcelona: Generalitat de Catalunya, 2008

És sabut que llegir és important i profitós, que millora el rendiment acadèmic dels infants, que té molts beneficis en la vida quotidiana, però... com aconseguim que els nostres fills s'interessin per la lectura? Aquest llibre vol facilitar a pares, mares i mediadors estratègies útils i pràctiques per a fomentar l'hàbit lec tor en família: des de consells sobre com explicar un conte o com triar el títol més adequat a cada edat fins a idees senzilles per a estimular-los el gust per la lletra impresa. L'obra, escrita amb un estil amé i entenedor, es llegeix d'una tirada.

** El trobareu a la biblioteca, al racó de les famílies.



PORTELL RIFÀ, Joan. Llegim? Com fer lectors entusiastes. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2017

L'autor, ens ofereix la seva particular mirada sobre l'adquisició de l'hàbit lector, i ens proporciona les eines bàsiques i les estratègies necessàries per acostar els llibres als infants. A més, hi trobarem consells sobre com triar un bon llibre, informació sobre com col·laborar en la biblioteca escolar o com utilitzar la biblioteca pública, i una selecció de títols bàsics infantils i juvenils. També, un capítol sobre les dificultats lectores, com detectar-les i què fer-hi.

** El trobareu a la biblioteca, al racó de les famílies.





MARTÍNEZ PARDO, Eva. Sota la pell del llop. Acompanyar les emocions amb els contes tradicionals. Barcelona: Graó, 2017

A partir d'una mirada suggeridora sobre les emocions i el seu acompanyament educatiu, aquestes pàgines ens conviden a descobrir tot allò que els contes permeten transitar i elaborar.


** El trobareu a la biblioteca, al racó de les famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada