21 d’octubre del 2019

LABORATORI DE LECTURA . L'OLIVIA.


Avui  les nenes i nens de 1r i 5è han participar conjuntament en un LABORATORI DE LECTURA  a la biblioteca  Armand Cardona on, plegats,  han pogut descobrir l’OLIVIA, una porqueta molt especial que protagonitza una sèrie d’àlbums il·lustrats d’ Ian Falconer i que ja ha esdevingut un personatge clàssic de la literatura infantil.

A la biblioteca ens han explicat que Ian Falconer va crear aquest personatge quan va néixer la seva primera neboda Olivia i que ,el que en un primer moment havia de ser un regal per a ella, ha acabat sent una col·lecció de llibres amb tant d’èxit que ha obtingut molts premis, se n’han venut milions d’exemplars a tot el món que han estat traduïts a 23 llengües i fins i tot se n’ha fet una sèrie d’animació per a la televisió d’alguns països.

També hem sabut que el seu autor treballa com a dissenyador de vestuari i escenografia de diverses companyies teatrals i de ballet (va estudiar Història de l’Art a la Universitat de Nova York). Això es reflecteix en les històries d’aquesta porqueta que inclouen moltes referències al món de l’art i que sovint mostren fotografies d’obres d’art famoses i diferents tècniques plàstiques.

L’Olivia és una porqueta que no para mai quieta, és curiosa, espontània, imaginativa i també  molt presumida i amb molta personalitat;  i les seves són històries quotidianes  en les que sempre acaba embolicant la seva família per sortir-se amb la seva.

El laboratori de lectura ha consistit en descobrir la personalitat de l’Olivia a través dels seus llibres,  però ho hem fet per parelles que incloïen un nen/a de 1r i un/a de 5è. Els més grans han llegit els llibres als més petits ,que l’escoltaven amb atenció. Després han repartit a cada parella una invitació simulant que l’Olivia l’havia rebut per participar en algun esdeveniment i entre tots dos han hagut de dissenyar el vestuari que aquesta porqueta presumida i amant del blanc, el negre i el vermell, es podria posar per assistir-hi.  A l’escola mirarem de buscar una estona per acabar l’activitat transformant , per parelles, aquest disseny en realitat.

En acabar l’activitat ens han animat a participar en altres laboratoris de lectura organitzats per les biblioteques públiques (el proper serà molt aviat,  per la Fira de Novembre) i ens han deixat uns exemplars en préstec durant uns dies per tal que, aquells a qui us vingui de gust, la pugueu conèixer.

Us hi animeu?


Segur que no us deixarà indiferents!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada