11 de novembre del 2019

UNA BIBLIOTECA DE POR



Aquests dies a la Biblioteca de l’Escola hi podeu trobar una exposició amb material divers sobre aquesta emoció que “turmenta” tant a grans com a petits i que , d’altra banda,  és tan necessària per la supervivència de l’espècie humana.

Enfront aquesta emoció tan intensa que ens recorre el cos i ens alerta d’un perill (ja bé real o imaginari, conscient o inconscient),  ningú no queda indiferent, i tothom acostuma a reaccionar-hi, encara que no de la mateixa manera... O bé en fugim  o bé decidim plantar-hi cara.

A l’exposició hi trobareu, a més de relats terrorífics per a les més grans,  material que us pot ajudar a entendre-la i a enfrontar-vos-hi o, en el cas que sigueu mares o pares, donar-vos eines per  ajudar les vostres filles i fills a gestionar-la ja que, segons les persones expertes, quan els sobreprotegim de les situacions que al llarg de la seva vida inevitablement els provocaran aquesta emoció, podem estar contribuint a que siguin persones més temoroses, porugues i introvertides…  D’altra banda menystenir,  ridiculitzar o culpabilitzar-los de les seves pors pot fer que aquestes s’agreugin i esdevinguin un problema i una font de patiment.

També pot resultar una bona eina verbalitzar i compartir amb les altres persones  les nostres pors i adonar-nos així que no són un sentiment que només ens envaiex a nosaltres;  És per això que, des de la Biblioteca de l’Escola us proposem participar a la dinàmica de… L’OLLA DE LA NANA BUNILDA!

La Nana Bunilda és la protagonista d’un dels contes que podeu trobar a l’exposició: És una bruixeta molt eixerida que viu a la cuina d’un casalot abandonat , a qui agrada molt fer pastissos (sobre tot de poma!). Però a més la Nana Bunilda té també una extraordinària màquina de xuclar malsons amb la qual es dedica a xuclar els malsons  més horribles de totes aquelles persones que viuen al seu poble i que la criden per desfer-se’n...Quan la Nana Bunilda té la màquina ben plena, els aboca tots dins la seva olla màgica on, després de fer una estona de xup-xup, els malsons acaben transformats en… xocolata! 

Us convidem a que anoteu la vostra por més horrible en un paperet que podeu demanar al taulell de la biblioteca (les nenes i nens a partir de 2n també ho poden fer a l’hora del pati) i el fiqueu dins l’Olla de les Pors que trobareu a l'exposició.  Quan l’olla sigui ben plena “invocarem” la Nana Bunilda perquè transformi les nostres pors en xocolata i, si funciona, us farem arribar la vostra por, un cop transformada en xocolata!

No tingueu por! Atreviu-vos-hi!!!

Us adjuntem també l’enllaç a un article que ens ha semblat interessant i que ens ha ajudat a elaborar aquesta entrada així com la Guia de lectura que hem elaborat sobre aquest tema.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada