23 d’octubre del 2020

NOVETATS A LA BIBLIOTECA



Nenes, nens, mestres, famílies... Us presentem les primeres novetats d'aquest curs!

Aquest serà un curs molt diferent i ple d'incerteses, però des de la  biblioteca de l'escola volem que, més que mai, pugueu tenir a l'abast tots els materials de què disposem,  tant si esteu buscant informació sobre algun tema com si el que voleu és gaudir amb la lectura de bones històries. 

Com ja sabeu a causa de la Covid-19 aquest curs no podem fer les sessions de biblioteca de cada curs, i la biblioteca no pot estar oberta ni a l'hora del pati ni a les tardes...Malgrat això no volem que deixeu d'estar informades sobre les les noves adquisicions de la biblioteca... 

Fins ara la millor manera de fer-ho, i a la que estàvem molt acostumades, era fullejar el material que hi havia a la PRESTATGERIA DE LES NOVETATS i que es trobava només passar la porta de la biblioteca. Tot i que aquest curs això no serà possible, cal dir que estem mirant de treure la prestatgeria fora i adaptar-la a les noves mesures perquè els qui passeu per davant la biblioteca pugueu, si més no, fer un cop d'ull a tot allò que va arribant de nou; I també convertirem BlocTeka en una mena de prestatgeria digital on anar-vos presentant les novetats que incorporem a la biblioteca al llarg del curs.  

Us convidem a continuar tafanejant-la per no perdreu-us res de nou i a utlitzar la nova manera de demanar en préstec el material que us interessi (a través de la bústia digital o de les caixetes de préstec que teniu a la vostra aula).


NOVETATS ARRIBADES AQUEST ESTIU

Engegar tota la "maquinària" de la biblioteca i adaptar-la a la nova situació ens ha portat molt temps i esforç i per això se'ns han acumulat moltes novetats... 

Per començar aquí teniu un recull de les arribades durant l'estiu tot i que ja estem treballant en les de tardor!

Clicant damunt l'enllaç de cada novetat podreu tenir una mica més d'informació i descobrir si us pot interessar demanar-la en préstec. Atenció! Si el material que voleu consta com a "prestat" podeu demanar-lo igualment i quedareu en llista d'espera.

Revistes infantils


Piu-Piu núm. 41

Amb entreteniments i informació sobre aquests temes: El rellotge i les hores, receptes per fer galetes índies i com hem tenir cura del nostre gos.





El tatano núm. 175

Amb històries, jocs, manualitats i informació sobre aquests temes: Les canyes, la iguana marina o com fer un gelat de fruita i un gelat de vainilla.





El tatano núm. 176

Amb històries, jocs, cançons, manualitats i amb informació sobre El desert.






El reporter DOC núm. 280

Amb un complet reportatge sobre pirates i corsaris, i també informació interessant sobre el guacamai vermell, entre altres temes.






Petit Sàpiens núm. 33

Amb un gran reportatge sobre com era la navegació amb els antics velers. 

També aporta informació interessant sobre l'aventura de la primera dona que va viatjar a l'espai i d'altres temes.




Cavall Fort núm. 1391

Conté un reportatge que permet conèixer les haenyeo, les bussejadores coreanes que pesquen a pulmó. 

També explica que és l'escriptura braille o que passa a la natura quan ens confinem.




Cavall Fort núm. 1392

Conté un reportatge sobre l'ecosistema d'una platja, una interessat entrevista amb el bus  Guillem Verdaguer i informació sobre què són i per a que es fan servir les espècies.





Cavall Fort núm. 1393/1394

Amb un gran reportatge sobre el funambulisme i sobre un funàmbul excepcional. A més, aquest número doble d'agost, conté nombroses històries en còmic i activitats per gaudir.




Revistes per a adults


Viure en família núm. 84

Amb diversos articles molt interessants, entre els quals destaquem el que parla de la importància de la veu de la mare durant l'embaràs i el part, el que tracta sobre les pors infantils i un altre sobre les arts marcials i els infants.





Descobrir Catalunya núm. 269

Conté dos dossiers monogràfics; un per a conèixer millor el Pedraforca i un altre que ens descobreix 25 rutes per gaudir dels espais naturals del nostre país.





Descobrir Catalunya núm. 270

Número doble de l'estiu amb un extens i interessant reportatge sobre el Priorat i un altre sobre la Vall del Ges.






Guix d'Infantil núm. 105

En aquest número hi ha ampli reportatge sobre els problemes més comuns que es donen en l'expressió oral infantil. Tabé es parla de la necessitat que tenen els infants de tenir amics i crear vincles.




Llibres de ficció per a infants


La Cinta

Un llibre-joc exquisit per a qualsevol edat, per deixar volar la imaginació amb tot allò que ens pot suggerir una cinta.






Lluna

Un llibre de poesia pictogràfica per jugar amb els infants i fer-los gaudir amb el so i la musicalitat de les paraules.





La fruita és meva!

Una història divertida per reflexionar sobre la dificultat d'assolir objectius quan es plantegen des de l'individualisme i sobre com un repte difícil pot esdevenir fàcil quan s'afronta amb cooperació. Perquè juntes i junts...arribem més lluny!





Llibre de coneixements per a infants


Sexo es una palabra divertida

Un llibre adreçat al cicle superior sobre diferents aspectes de la sexualitat humana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada